miércoles, 15 de febrero de 2012

Què són les matemàtiques?

Les matemàtiques és un tipus de llenguatge, però també una ciència d’estudi. Informalment, podríem dir que les matemàtiques són l’estudi de nombres i símbols. També podem afegir que en general, les matemàtiques es conceben com la “Reina de les ciències”.


Així doncs, podem dir que les matemàtiques són un llenguatge que ens serveix per estructurar i explicar el món. D’aquesta manera, podem afirmar que tot el que es fa avui dia és matemàtic, com per exemple, envers al concepte de temps, quan viatgem, els programes d’ordinadors, la televisió... entre altres moltes coses.

En conseqüència, les matemàtiques sorgeixen per la necessitat de resoldre problemes.



S'han d'ensenyar en Educació Infantil?


Podem dir que les matemàtiques formen part del pensament de tota persona, per tant, com a futurs mestres d'Educació Infantil les tenim que desenvolupar com a tal, ja que dins la vida de l’infant formen part del dibuix, dels aspectes de la vida que els envolta... A més a més, com hem dit anteriorment, les matemàtiques els servirà per estructurar i explicar el món que els envolta.


A més a més, s'ha de tenir en compte la posició del mestre en relació aquest tema, ja que és l’eix fonamental per a que els nens tinguin gust per estudiar, aquesta o una altra matèria. O sigui, depenent de la actitud del mestre, aquesta pot condicionar als alumnes. Així doncs, el mestre ha de fomentar els aprenentatges significatius i de qualitat pels infants i considerar l’error com una font d’aprenentatge, avaluant el procés i no tant el resultat final atenent a les competències de les que parteix cada infant.


En definitiva, les matemàtiques s’han d’ensenyar perquè:
- Formen part del pensament humà.
- Són una construcció de la humanitat, i com a tal s’han de transmetre.
- Són una necessitat de la societat en la que vivim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario